OM LYNX

Lynx Studios är en ideell förening av och för kvinnor som intresserar sig för film. Vår uppkomst bottnar i en önskan om en snabb förändring i branschen, men syftar lika mycket till att verka lokalt samt nationellt. Vi vill ha ett mer mångfasetterat, nyskapande och spännande berättande!

Vi syftar till en generell attitydförändring på bransch och amatörnivå, där varje individ som identifierar sig som tjej tillhör vår målgrupp. Gemensamt har vi ett brinnande intresse för film. Genom filmläger, föreläsningar, paneldebatter, filmfestivaler, workshops och samverkan jobbar vi hårt inom Lynx för att få in fler unga tjejer i filmbranschen.

Föreningen ämnar att existera tills dess att kvinnor skapar under samma förutsättningar som deras manliga gelikar. Vi arbetar på projektbasis där varje metod syftar till att kvinnor i större utsträckning får möjlighet att utöva sitt filmskapande. Lynx Studios vill se en större variation av vilka historier som filmatiseras, vi tror inte att en homogen grupp exklusivt kan ansvara för att återberätta hur samtiden ser ut.


Samarbetspartners

film_vb_small wift_small ljud_bild_small  folkets_bio_small

[instagram-feed]

Comments are closed