VANLIGA FRÅGOR

Klicka på din fråga för att läsa svaret!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad gör man på ett filmläger?

På våra läger fokuserar vi på att skapa film, leka och lära sig! Under de fyra dagarna kommer du att få nya kompisar som har samma intressen som du. På dagarna skapar vi film i små grupper för att i slutet av lägret presentera en färdig film. Här får du lära dig att filma, klippa och skapa en historia! Genom våra lägerledare som alla är aktiva inom filmbranschen så får du kontakt med filmbranschen och får lära dig av dem! Vi har såklart även en massa skoj, badar, grillar, kollar på film och snackar!

Tillbaka till toppen


Vem får delta på ert filmläger?

Målgruppen på Lynx Studios sommarläger är tjejer/ trans och icke-binära mellan 13-19 år. Vi riktar oss till tjejer från olika kulturer och med olika bakgrunder – men bryr oss inte om vilket kön det står att du har i ditt pass eller vad du känner dig som. Vi fokuserar på att om du känner att Lynx filmläger är rätt för dig, då är det så! Då är du mer än välkommen!

Tillbaka till toppen


Men varför riktar ni er till tjejer då?

Vi på Lynx studios älskar film och vi jobbar hårt för att tjejer ska få skapa film på samma vis som killar kan. Vi tror att alla behöver samma förutsättningar för att utveckla och fortsätta med sitt filmintresse. Genom olika komponenter – som uppmuntran, handledning, förebilder, tillgång till teknik och kompisar att skapa film med! När man tittar på statistik över hur filmsverige ser ut, så ser det dåligt ut för tjejer. Det är inte lika många tjejer som skapar film. Det vill vi ändra på – vi tycker att allas historier är lika viktiga att berätta!

Lynx Studios vill skapa förutsättningar för tjejer att våga, ta plats, utvecklas och växa i grupp. Vi vill ifrågasätta normer och könsroller som påverkar oss att bete oss på olika sätt. Lynx Studios filmläger är till för alla som känner att det är rätt för just dem, trans, tjej, kille eller vad du nu väljer eller inte väljer att kalla dig, alla kan söka men vi riktar oss främst till personer som identifierar sig som tjej.

Tillbaka till toppen


Behöver jag kunna göra film innan jag är med på lägret?

Nej, du behöver inte ha hållit på med film innan du är med på vårt läger! Men det är bra om du har ett brinnande intresse för film och om du vill lära dig mer! Vi jobbar i små grupper och därför kommer vi att anpassa din erfarenhet med vilken grupp du tillsammans skapar film med under filmlägrets tid.

Tillbaka till toppen 

Vilka är ledare på lägret?

Vi som jobbar på Lynx filmläger är själva aktiva inom filmbranschen som regissör, producent, klippare etc. Alla våra lägerledare har erfarenhet av tidigare lägerverksamhet samt av filmbranschen.

Tillbaka till toppen


Vad kostar filmlägret?

Lägret är kostnadsfritt.

Lynx Filmläger kostade 500 kr år 2015.
Lynx filmläger 2016 var gratis, och så har vi fortsatt ha det.

Tillbaka till toppen


Okej, hur anmäler en sig då?

Anmälan sker här på hemsidan digitalt! Klicka här för att komma till anmälan för Lynx Filmläger.
Gilla gärna får Facebooksida för att hålla er uppdaterade om när anmälan öppnar!
Efter några veckor får du ett antagningsbesked skickat till din mail som du svarar på för att bekräfta din anmälan. Krånglar det? Maila miranda@lynxstudios.se.

Tillbaka till toppen

Comments are closed