Skolsyrran

Finaste kortfilmen ”Skolsyrran” har snart ett år på nacken i filmfestivalsvängen. Så kul!
På Murmansk – international film and tv festival Northen character tilldelades den The winner of Youth Program catergory och på UEFF vann regissörerna (tillika Lynxarna) det fina priset Storspoven.

Motiveringen till priset löd:

”I ett av samtidens mest laddade spänningsfält, men i en av de mest vardagliga miljöer utspelar sig det lågintensiva dramat Skolsyrran. Sex, makt, kön och våld är krafter som sätts i rörelse på den skolsköterskemottagning dit filmen tar oss i början av ett förlopp som genast kopplar grepp om tittaren med sin växande thrillerartade känsla.

Varsamt regisserad, med ett stensäkert skådespeleri och med foto, klipp och ljud av god klass, berättar denna film med elegans och skärpa om samhällsfrågor som blivit allt mer akuta att adressera. En lågmält paketerad film som överraskar med ett oväntat klipp i högerkroken och en upplösning som andas revansch och feelgood.”

En hel drös Lynxare har jobbat med produktionen, förutom regissörerna Anna Brodin och Frida Sandberg. Maja Dennhag fotade, Miranda Larsson produktionsledde/ skötte det grafiska, Elin Söderlind prodassade och var statistansvarig. Felicia Westerlund skötte C-foto med bravur. Å en massa fina kompisar och Lynx-supporters fanns med i teamet!

Mer info under samproduktioner. Kram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed