Pressmeddelande: Lynxpriset Gimme Fifty!

Premiär för Lynxpriset Gimme Fifty!
Lynx Studios genomför ett krafttag för att öka jämställdheten inom svensk film. Vi öppnar ansökningar till Lynxpriset GIMME FIFTY, något som vi är enormt stolta över att kunna erbjuda svensk filmindustri genom vårt fina samarbete med Ljud & Bildmedia AB​.

Utmärkelsen Gimme Fifty ska ges till produktioner som är jämställda i produktionsteam samt innehar 50% kvinnliga och/eller icke-binära talroller i filmen.

”Vi ser helst att a-positionerna i filmteamen fylls upp av minst 50% kvinnor eller icke-binära personer, men kommer även kolla på teamuppsättningen i sin helhet”
säger Diana Ionescu, medieansvarig på Lynx Studios.

Åtta utmärkelser kommer totalt att delas under under året.
Två priser kommer att delas ut till längre filmprojekt som novell- och långfilm och kommer innefatta teknikstöd på 75% rabatt från Ljud & Bildmedia.
Sex priser kommer att ges till kortare projekt så som kort- och konstfilm, med ett komplett gratis filmkitt – samt med 50% på övrig teknik. Ansökan till Gimme Fifty öppnar 8 april och bearbetning av inkommande anmälningar sker kontinuerligt. Läs mer om Lynxpriset på www.lynxstudios.se

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *